About


Wanneer er sprake is van een overvloed aan muzikale interesses is het kiezen van één richting hierbinnen een groot probleem… Precies dat probleem is wel de drijfveer achter B@kkel Music & Media.

“Mijn naam is Michel van Helden en ik heb een probleem…” (op de achtergrond; “Hallo Michel”)

Je zou bijna zeggen dat er inderdaad een supportgroep zou moeten komen voor mensen zoals ik. Wanneer je simpelweg niet duidelijk kan kiezen binnen de mogelijkheden die de muziek (en breder: geluid) te bieden heeft. Wat dan te doen?

Nou, de oplossing ligt eigenlijk niet eens zo ver van de vraag; Je kiest namelijk niet!! Maar is daarmee het probleem geheel opgelost??

Niet echt, maar het geeft je wel de vrijheid om zonder grenzen te bewegen binnen de grote muzikale wereld. Of het nu om live optreden gaat of om het produceren van (eigen of andermans) muziek, de mogelijkheden zijn er in overvloed.

Met die overtuiging heb ik inmiddels al een aantal muzikale hoofdstukken afgesloten. Zo’n dertig jaar geleden begonnen als zanger in diverse Haagse formaties is hij na een aantal jaren overgestapt naar de Dordtse “muziekscene“. Binnen formaties als Band van Helden, Couple Days Off en Sealed uitgegroeid tot vooral een ‘rauwe’ eend in de bijt en heb ik vooral mijn stembanden voor zich laten spreken.

MiSt Music

In mijn huidige muzikale leven ben ik samen met Steven Roodbol aan een muzikale reis begonnen in de vorm van de formatie MIST, waarbij eigen werk centraal staat. Binnenkort veel meer nieuws op dit gebied, maar ik kan je vast verklappen dat er een aantal verrassingen op de rol staan.

Recording, mixen & mastering

Heb je eigen werk liggen en zou je daar graag verder mee willen? Of je bent op zoek naar een andere kijk op jouw muzikale ideeën. Andere opties zijn het mixen van je opnames, met of zonder mastering. Mail mij! Samen kunnen we kijken wat de opties zijn en wie weet, misschien wel werken aan een vruchtbare muzikale toekomst.

Met Bakkel dot com hebben al mijn muzikale interesses een plaats gevonden op het www. In de loop van tijd zal deze site dan ook verder uitgebreid worden met alles waar ik me mee bezig houdt. Wil je niets missen, abonneer je dan op de nieuwsbrief (ergens onderaan) zodat je de updates ontvangt in de inbox. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, mail even of vind me via de sociale media (links ergens boven- of onderaan deze pagina).