Spotify verbouwd, maar niet echt

Vorige week zag ik al een artikel langskomen op RTL Nieuws en vanochtend schreef Niels Aalbers er ook over in zijn wekelijkse nieuwsbrief (aanrader!): Spotify verbouwd en gaat allemaal nieuwe functies toevoegen. Maar zitten we als muziek- en audioliefhebbers hier nu wel op te wachten?

Het is natuurlijk allemaal erg leuk wanneer de gebruiker ‘gepleased’ wordt met allemaal functies die voornamelijk voor de ogen zijn bestemd (UI, feed , etc), maar volgens mij is spotify vooral bedoeld voor de oren. En daar kunnen wat mij betreft nog heel wat verbeteringen doorgevoerd worden.

Waar Apple Music een voorloper is op het gebied van Spatial Audio en Dolby Atmos, loopt de kwaliteit bij Spotify enorm achter. Hoewel Spotify zelf met playlists de gebruikers probeert wijs te maken dat ze er helemaal klaar voor zijn, is de kwaliteit nog steeds niet te vergelijken met die van Apple i.c.m. Airpods 3, Airpods Max of de Airpods Pro.

Dus misschien moet het toevoegen van allerlei speeltjes die door andere apps al veel eerder en vooral beter werden gedaan niet de hoogste prio hebben bij de ontwikkelaars van de meest bekende (audoio) streamingsdienst ter wereld…


Geplaatst

in

, ,

Reacties

Geef een reactie

Het opgegeven e-mailadres wordt nooit gebruikt voor commerciële doeleinden!