EP – the making of… MIST

Wikipedia:

De afkorting ep (Engels: EP of E.P.) staat voor extended play. Dit is een techniek om de speelduur van een grammofoonplaat te verlengen. De groef op een grammofoonplaat maakt zijdelingse bewegingen, waarvan de amplitude groter is bij een hogere geluidssterkte. De spoed, de onderlinge afstand tussen de groeven, moet zo groot zijn dat de groeven niet door elkaar lopen. Bij een ep wordt de spoed gevarieerd, afhankelijk van de geluidssterkte. Op een gewone single (45 tpm, 17,5 cm) past meestal een liedje aan elke kant. Een ep biedt ruimte aan het dubbele. Daardoor is voor sommigen het woord ‘ep’ synoniem aan een grammofoonplaatje met vier liedjes.

Zelfs oude 8-tracks werden van stal gehaald om ideeën uit te werken…
Steven Roodbol

Het is precies die laatste zin die ons aanspreekt om eindelijk eens ons eigen geluid ten gehore te gaan brengen. De ‘ons’ in de vorige zin is partner-in-crime Steven Roodbol en ondergetekende.

Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn we begonnen met het uitwerken van ideeën, opnemen van riff’s en vooral kijken waar het allemaal naartoe zou leiden. Ondanks dat we al even samen gespeeld hadden waren we nog zeker wel op zoek naar de vorm en in het bijzonder de muzieksoort/genre. Die laatste bleek verrassender dan we vooraf gedacht hadden.

Een jaar lang dus samen bedenken, opnemen, verwijderen, opnieuw opnemen, opnieuw verwijderen etc… Het lijkt misschien saai, maar dat was het alleszins. We kwamen als snel tot de conclusie dat we op één lijn zaten en dat is voor het hele proces erg prettig. Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot een viertal nummer waar we beide achter staan en waarmee wij denken dat we een beeld kunnen schetsen van een muzikale wereld waarin wij graag rondwandelen.

De werkplek van de afgelopen maanden

Inmiddels zijn de opnamen klaar, is alles gemixt en hebben we dankzij Da Goose Mastering de uiteindelijke masters van MIST (MIchel en STeven… creatief dachten we zo…) klaarliggen voor online distributie. Al met al een spannende periode waar we lang naar uitgekeken hebben.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Op onze (nog in de kinderschoenen staande) website kan je jezelf opgeven voor onze nieuwsbrief en weet je direct wanneer je de EP kan horen, kopen, downloaden etc.

Op naar de volgende stap: Uitbrengen!!


Geplaatst

in

Reacties

Geef een reactie

Het opgegeven e-mailadres wordt nooit gebruikt voor commerciële doeleinden!