Mixing Drums

Henk Kannegieter op drums
EP opname in volle gang (coming soon…)

Ik denk niet dat ik de enige ben als ik zeg dat het mixen van drums voor mij de grootste uitdaging was en is.
Het begint al vaak bij het opnemen en als je eindelijk als die sporen hebt staan moet je er nog een geheel van maken. Misschien niet altijd even makkelijk, maar iedere keer weer wel een leuke uitdaging.

Gelukkig zijn de hulplijnen tegenwoordig niet ver meer te zoeken. Waar ervaring vroegen bijna altijd via wie-kent-wie ging hebben we nu toegang tot YouTube en al zijn educatieve kanalen. Voor het mixen van drums kom ik eigenlijk altijd uit bij Chris Selim van Mixdown Online. Chris is een recording artist/mixer uit Canada en van origine drummer. Bijkomend voordeel voor mij; Chris is een zeer ervaren Cubase gebruiker met een grote voorliefde voor de standaard plugins, iets wat ook bij mij past.

Recentelijk heeft Chris een tweetal video’s online gezet die mij enorm geholpen hebben voor het bereiken van een goede drumsmix. De eerste gaat vooral over het bereiken van een goede algemene mix van al je sporen. Hoe klinkt die lekker en hoe is alles het beste in balans. De tweede is het sausje op dit alles. Hoe laat je een opgenomen drumkit klinken alsof deze in een huge drumkamer is opgenomen terwijl dit (laten we eerlijk zijn) eigenlijk nooit het geval is. Enjoy en misschien heb je er iets aan.


Geplaatst

in

,

Reacties

Geef een reactie

Het opgegeven e-mailadres wordt nooit gebruikt voor commerciële doeleinden!